Gå direkt till innehåll
VD-blogg: Sommaren är äntligen här

Blogginlägg -

VD-blogg: Sommaren är äntligen här

Sommaren är äntligen här. Med tid för vila, reflektion och att göra något annorlunda. 

Jag brukar citera Dr Westerlund i Enköping som beskrev ”att hvila är att göra något annat”. Den här sommaren kommer bli något annat för många av oss. Den här semestern är efterlängtad, kanske framförallt bland medarbetare hos vår stora sjukhus, Danderyd, Södersjukhuset med flera som kämpat hårt sedan i mars då pandemin drabbade oss. Det är inte över än på långa vägar, men vi börjar hitta former i en verklighet som är långt ifrån normal. Det nya normala handlar om att anpassa sig, att fortsätta hålla ut och följa de restriktioner och rekommendationer som finns. Även om det innebär uppoffringar. För egen del brukar jag tillbringa ett par veckor på en ö i finska Österbotten, men det är inte möjligt i år.

Vi laddar nu på Sobona för en avtalsrörelse i höst. Tre nya och erfarna förhandlare börjar hos oss efter sommaren och de kommer att presenteras närmare då. Fram till dess ska vi njuta av svensk sommar. Stort tack för samarbetet under det här extrema första halvåret 2020.

Kom ihåg att vi nås som vanligt i sommar om ni behöver oss.

Trevlig sommar!

Per Nordenstam, vd

Ämnen

Taggar


Sobona är de kommunala företagens arbetsgivarorganisation. Vi tecknar kollektivavtal, stödjer medlemmarna i arbetsgivarfrågor och opinionsbildar för att stärka de kommunala företagen. Vi bidrar till att medlemmarna blir mer attraktiva arbetsgivare och får de bästa förutsättningarna för att skapa affärsmässig samhällsnytta. Med arbetsgivarfrågorna på plats kan våra medlemmar fokusera på sitt uppdrag: Att agera långsiktigt och se till att kommunernas och regionernas resurser används effektivt. Vår vision är ett hållbart samhälle präglat av utveckling och tillit.

Presskontakt