Gå direkt till innehåll
​Avtalsförhandlingarna växlar upp

Nyhet -

​Avtalsförhandlingarna växlar upp

Avtalsförhandlingarna är nu på väg in i slutskedet och förhandlarna träffas intensivt vid alla olika förhandlingsbord. Då arbetet är långt mer komplext än vanligt, på grund av att vi i de flesta av Sobonas branscher ska enas om gemensamma kollektivavtalsvillkor för företagen i branscher där man i dag har fler än ett kollektivavtal.

Förhandlingarna förs i god anda och vi har goda förhoppningar om att nå överenskommelser inom alla branscher under november. Det är dock en hel del som påverkar våra möjligheter att verkligen landa överenskommelser i linje med denna tidplan - parterna på industrin ska enas om ett märke i tid, i ”LAS-frågan” kommer löpande nya utspel och facken har självklart krav de vill ha tillgodosedda.
Vi har alternativa planer för att hantera de nya utmaningar vi stöter på och oavsett vad som sker så kommer vi att jobba på intensivt för att landa de nya avtalen så snart som möjligt.

Ämnen

Taggar


Sobona är de kommunala företagens arbetsgivarorganisation. Vi tecknar kollektivavtal, stödjer medlemmarna i arbetsgivarfrågor och opinionsbildar för att stärka de kommunala företagen. Vi bidrar till att medlemmarna blir mer attraktiva arbetsgivare och får de bästa förutsättningarna för att skapa affärsmässig samhällsnytta. Med arbetsgivarfrågorna på plats kan våra medlemmar fokusera på sitt uppdrag: Att agera långsiktigt och se till att kommunernas och regionernas resurser används effektivt. Vår vision är ett hållbart samhälle präglat av utveckling och tillit.

Presskontakt

John Nilsson

John Nilsson

Förhandlingschef 08-4527472

Relaterade nyheter