Gå direkt till innehåll
Sobona är med i ett branschvalideringsprojekt

Nyhet -

Sobona är med i ett branschvalideringsprojekt

Sobona vill öka nyttan och användningen av branschvalidering för arbetsgivare och individer och därför är Sobona med i projektet Branschvalidering – Operativ och Strategisk Samverkan (BOSS).

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) driver projektet BOSS som finansieras av Europeiska Socialfonden.

– Syftet är att öka nyttan och användningen av branschvalidering för arbetsgivare och individer. Vi på Sobona har tidigare deltagit som observatör och sedan juni 2020 är vi aktiva projektdeltagare, berättar Conny Larsson, projektledare på Sobona.

Det långsiktiga målet med arbetet är att utveckla branschvalidering för att stödja företag inom återvinning och VA och för att utveckla hur de arbetar med sin kompetensförsörjning.

Läs mer.

Ämnen

Taggar


Sobona är de kommunala företagens arbetsgivarorganisation. Vi tecknar kollektivavtal, stödjer medlemmarna i arbetsgivarfrågor och opinionsbildar för att stärka de kommunala företagen. Vi bidrar till att medlemmarna blir mer attraktiva arbetsgivare och får de bästa förutsättningarna för att skapa affärsmässig samhällsnytta. Med arbetsgivarfrågorna på plats kan våra medlemmar fokusera på sitt uppdrag: Att agera långsiktigt och se till att kommunernas och regionernas resurser används effektivt. Vår vision är ett hållbart samhälle präglat av utveckling och tillit.

Presskontakt

Conny Larsson

Conny Larsson

Projektledare Inkluderande kompetensförsörjning 08-4527271